Andere informatie en diensten van de overheid:www.belgium.beAndere informatie en diensten van de overheid:

Terug naar nieuws

Vernieuw je COVID-19 vaccinatiecertificaat voor je op reis vertrekt

01/07/22

Indien je binnenkort op reis vertrekt, haal je best tijdig je vernieuwde COVID-19-vaccinatiecertificaat op. De geldigheidsdatum van je huidige COVID-19 vaccinatiecertificaat kan namelijk verlopen zijn.

Sommige landen vragen nog steeds een geldig vaccinatiecerticaat. Meer informatie hierover kan je terugvinden op https://reopen.europa.eu. De vernieuwing van je vaccinatiecertificaat gebeurt niet automatisch. Het is mogelijk dat de geldigheidsdatum van je certificaat verlopen is. Om onaangename verrassingen te voorkomen, haal je best binnen de 20 dagen voor vertrek een vernieuwd COVID-19-vaccinatiecertificaat op.

Om je certificaat te vernieuwen, druk je in de CovidSafe-app op de knop “Controleer op nieuwe certificaten”. Meld je vervolgens aan via itsme of eHealth. De vernieuwde certificaten met aangepaste geldigheidsduur zullen dan automatisch verschijnen in de app. 

Daarnaast kan je je vernieuwde certificaten ook downloaden via Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be, MyHealthViewer of HelenaCare. Indien je je vaccinatiecertificaat via de post wenst te ontvangen, hou dan rekening met een verzendtijd van ongeveer een week.

De COVID-certificaten, de CovidSafeBE app en de CovidScanBE app zijn het resultaat van een nauwe samenwerking van de federale en regionale overheden van ons land, het eHealth-platform en Sciensano. Het agentschap Digitaal Vlaanderen staat in voor de bouw en het beheer van de oplossing.

Meer informatie: www.covidsafe.be