Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Meer weten × Ik begrijp het

Andere informatie en diensten van de overheid:www.belgium.beAndere informatie en diensten van de overheid:

Terug naar nieuws

Informatievergadering over de aansluiting van de extra-murale laboratoria op het hub/metahub netwerk tegen eind 2016

11/08/16

Zoals in een schrijven van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu (DGGS/Hop labos hubs-metahub/2016) meegedeeld, voorziet de geactualiseerde roadmap e-Gezondheid 2013-2018 (www.plan-egezondheid.be) dat extra-murale laboratoria zich aansluiten op het hub/metahub netwerk tegen eind 2016.

Kort samengevat heeft deze aansluiting tot doel om de gegevens uit uw LIS te kunnen delen met zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling van een patiënt.

De aansluiting op het hub/metahub netwerk kan op 2 manieren gerealiseerd worden, namelijk door de rechtstreekse aansluiting van uw instelling op een hub, of door gebruik te maken van een intermediaire server die aangesloten is op een hub. De hubs zijn:

Tijdens contacten met verantwoordelijken van laboratoria bleek dat de aansluitingskeuze afhankelijk was van de mogelijkheden die geboden worden door het gebruikte LIS. Om de leveranciers van deze LIS de nodige informatie te geven om hun strategie te bepalen, heeft het eHealth-platform twee informatievergaderingen georganiseerd op 29 juni en 28 juli 2016, waar wij een aantal onder hen ingelicht hebben.

Aansluitend organiseert het eHealth-platform een informatievergadering voor extramurale laboratoria om een aantal vereisten toe te lichten en op mogelijk bijkomende vragen te antwoorden.  De volgende onderwerpen zullen zeker aan bod komen:

  • Vereisten aan aangesloten systemen op vlak van beschikbaarheid, responstijden, ondersteunde transmissieprotocols edm
  • Mogelijke technische architecturen
  • Informatiebeveiligingsvereisten bij gebruik van een intermediaire server
  • Overgang naar het nieuwe protocol "KMEHR labresult-cda versie 1.0"  tegen 1/1/2018

De vergadering zal in 3 identieke sessies doorgaan in de lokalen van het eHealth-platform, Willebroekkaai 38, 1000 Brussel, op de volgende tijdstippen:

  • Donderdag 8/9 tussen 13u30 en 15u30
  • Vrijdag 9/9 tussen 10u en 12u
  • Vrijdag 9/9 tussen 13u30 en 15u30

Indien u één van deze sessies wenst bij te wonen, stuurt u een mail naar marina.smets@ehealth.fgov.be met vermelding van de sessie van uw voorkeur. Per instelling worden maximaal 2 personen toegelaten.

Het eHealth-platform ligt op 10 minuten wandelen van het Noordstation te Brussel. Er is een betaalparking onder het gebouw met toegang vanuit de Willebroekkaai.