Beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg

Heracles

Voorstelling

Heracles is een applicatie die gebruikt wordt door de afdelingen van het Consortium van erkende regionale screeningscentra van de Vlaamse Gemeenschap vzw (toekomstige benaming: Centrum voor Kankeropsporing vzw) bij het uitvoeren van de opdrachten in het kader van de organisatie en evaluatie van bevolkingsonderzoeken zoals bepaald in de beheersovereenkomsten afgesloten met de Vlaamse Gemeenschap waaronder de vroegtijdige opsporing van borstkanker en baarmoederhalskanker (in de toekomst uit te breiden naar de opsporing van darmkanker).

Voor wie?

Elke afdeling van het Consortium (radiologen, artsen, administratief personeel), de betrokken zorgverleners zoals radiologen, de mammografische eenheden en de kwaliteitscontrolecentra.
Via een 0800-lijn en een website kan de betrokkene ook informatie doorgeven die een aangepaste toekomstige uitnodiging mogelijk maken.
 

Hoe invullen/gebruiken?

Elke  geregistreerde gebruiker kan inloggen in Heracles via  zijn e-ID  en paswoord en kan vervolgens zijn gedefinieerde rol uitvoeren (zoals het raadplegen en het invullen van gegevens, het bekijken van datasets, …)

Voor diegenen die meer willen weten

Consulteer de website Bevolkingsonderzoek.