Beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg

eHealthBox

eHealthBox is de beveiligde elektronische brievenbus die door het eHealth-platform werd ontwikkeld en die gratis ter beschikking gesteld wordt van iedere zorgverlener.

Het maakt een beveiligde elektronische mededeling van vertrouwelijke medische gegevens tussen de Belgische actoren in de gezondheidszorg mogelijk.

Voorheen werd op het eGezondheidsportaal verwezen naar eHealthBox onder de benaming “MyHealth”. 

Functionalitieten

Elke actor in de gezondheidszorg kan vertrouwelijke berichten verzenden naar elke andere actor in de gezondheidszorg. Dit bericht kan een document of een informatiebrief omvatten. Het kan verstuurd worden naar een individuele zorgverlener of naar een groep zorgverleners.

Elke zorgverlener heeft (via webtoepassing of webservice) toegang tot zijn persoonlijke eHealthBox. Hij vindt er alle berichten die hem meegedeeld werden door andere actoren in de gezondheidszorg. Indien het bericht door de afzender is vercijferd, kan enkel de bestemmeling ervan het openen.

Behalve hun persoonlijke eHealthBox kunnen de zorgverleners ook de eHealthBox raadplegen die hen is toegekend in het kader van hun functie binnen een ziekenhuis.

Hoe het te gebruiken ?

Om toegang te krijgen tot zijn eHealthBox via webtoepassing moet de zorgverlener zijn identiteitskaart gebruiken met pincode. Hiervoor moet hij ook over een kaartlezer beschikken.

Hulp nodig ?

Contactcenter eHealth
Van maandag t.e.m. vrijdag
07u00 tot 20u00
+32-2-788 51 55

Via ons contactformulier